8 Kasım 2010 Pazartesi

İzmir Ata’sına Yürüyecek





Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün İzmir Atatürk Lisesi'ni ziyareti


İzmir Ata’sına Yürüyecek



Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Atatürk’e Saygı Yürüyüşü” 10 Kasım günü saat 13.00’de Alsancak Limanı’ndan başlayacak ve Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak. 1.800 metrelik yürüyüşe katılanlara binlerce kokart, bayrak ve üzerinde Atatürk resmi bulunan yelekler dağıtılacak. Yürüyüşte, Gazi’nin APİKAM’a bağışlanan son Meclis konuşması ile yurt gezilerini kapsayan 14 dakikalık görüntüsü de dev ekranda ilk kez İzmirlilerle paylaşılacak.


10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında İzmir, önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 Kasım Çarşamba günü “Atatürk’e Saygı Yürüyüşü” düzenlenecek. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve geçtiğimiz yıllarda binlerce İzmirlinin katılımıyla gerçekleşen Atatürk’e Saygı Yürüyüşü’ne, bu yıl da büyük katılım olması bekleniyor.  Etkinliği düzenleyen Büyükşehir Belediyesi’ne çok sayıda sivil toplum örgütü, üniversiteler, sanayi ve ticaret odaları ile esnaf dernekleri ve bazı kamu kurumları da destek veriyor. 



“Atatürk’e Saygı Yürüyüşü” 10 Kasım günü saat 13.00’de Alsancak Vapur İskelesi ile İzmir Limanı arasındaki bölümde başlayacak ve Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak. Yürüyüş 1.800 metrelik güzergah üzerinde gerçekleşecek. Yürüyüşe katılan vatandaşlara 10 bin kokart, üzerinde Atatürk resmi bulunan 2 bin adet yelek ve 5 bin bayrak dağıtılacak. 


Atatürk’ü Anma Etkinlikleri kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi tarafından Vasıf Çınar Meydanı’nda bir de sergi açılacak. “Atatürk’ün İzmir Günleri” adını taşıyacak olan sergi, Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Eylül 1922’den 1930 yılı ortalarına kadar yaptığı yaklaşık 17 İzmir ziyaretine ait fotoğrafları içeriyor.

1 yorum: