11 Kasım 2010 Perşembe

ve MELEKLER YİNE YERYÜZÜNE İNDİ ! ..





Yılın beklenen moda şovu gerçekleşti. 
Dünyaca ünlü iç giyim firması Victoria's Secret'ın
 her yılın son aylarında düzenlediği defilesi
New York'taki Lexington Armory'de yapıldı.








Firmanın yeni kreasyonunun tanıtıldığı defileye Katy Perry de şarkıları ve şovlarıyla renk kattı.




Her yıl defilelerin vazgeçilmez modelleri arasında yer alan Miranda Kerr ve Doutzen Kroes hamilelikleri nedeniyle podyuma çıkamadılar.




Ancak fimanın en kıdemli meleklerinden Adriana Lima yine podyumdaydı ve büyük alkış aldı.





Victoria's Secret'ın en tecrübeli mankeni Heidi Klum'un podyumdaki eksikliği de hissedildi.





Bu yılki şovda firmanın ince eleyip sık dokuyarak seçtiği genç kuşak mankenlerin ağırlığı dikkat çekti.





Katy Perry ve Akon geceye şarkıları ve şovlarıyla renk kattı.




Victoria Secret'ın Tarihçesi




Utancı yüzünden koskoca bir iç çamaşırı imparatorluğunun sahibi oldu... Sonra da gizemli bir şekilde kendisini 67 metre yüksekliğindeki ünlü köprüden aşağıya bırakıverdi...Çağımızın modern tanrıçaları bugün kazandıkları milyon dolarları, sahip oldukları dudak uçuklatan yaşam tarzını Roy Raymond'a yani bu ilginç işadamına borçlu.. İşte satın alabilenler için bir statü simgesi olan sahip olamayanların da hayalini süsleyen iç çamaşırı imparatorluğunun ardındaki "sırlar".Her şey eşine sürpriz olsun diye ona iç çamaşırı almak için gittiği bir mağazada başladı... Stanford Üniversitesi mezunu işadamı Roy Raymond, onca kadının arasında bir erkek olarak mağazayı dolanıp iç çamaşırı seçmekten utanıyordu... Satıcılara sorduğu soruların tuhaf karşılanmasından çekiniyor herkesin kendisine baktığını düşünüyorduKendisiyle aynı durumda olan yani karısına ya da sevgilisine iç çamaşırı alırken utanan binlerce erkeğin daha olabileceğini düşündü ve aklına parlak bir fikir geldi: Kendi iç çamaşarı markasını yaratmak.Ama öncelikle pek çok kişinin düşündüğünün tersine iç çamaşırını çekici hatta cinsel obje haline getirmek grektiğini düşündü. Bunun için yapması gereken kadınları düz beyaz iç çamaşırları giymekten vazgeçirip, tıpkı İngiltere Kraliçe Victoria dönemindeki gibi fırfırlı göz alıcı çamaşırlar giymeye yönlendirmekti. 

Markası da Kraliçe Victoria'nın adını taşıyacaktı: Victoria's Secret yani Victoria'nın Sırrı.

Roy Raymond, bu düşünceyi kafasında iyice şekillendirir şekillendirmez hemen Stanford İş Merkezi'nde bir mağaza açtı. Takvimler 1977 yılını gösteriyordu. Raymond mağazayı açarken sermayesi 80 bin dolardı. 40 bin lirasını bankadan geri kalan 40 binini de akrabalarından borç olarak almıştı.

Başlangıçta orta halli kadınlara yönelik iddiasız tasarımlar satıyordu. Ama sonra kusursuz görünüşlü mankenler seçerek firmanın adını "sükseli erotizmle" birleştirdi.Şirket faaliyete geçtiği ilk yıl 500 bin dolar kar yaptı. Raymond, bu başarıdan cesaret alarak 3 mağaza daha açtı ve katalogdan sipariş yoluyla satışa başladı. 
1982 yılına gelindiğinde Victora's Secret'ın 6 mağazası vardı ve geliri de iyice artmıştı.Firma yılda 6 milyon dolar kazanıyordu. Tam bu sırada Raymond; Victoria's Secret'ı The Limited 'ın yaratıcısı olan Leslie Wexner'a sattı hem de 4 milyon dolar karşılığında. Bu onun için sonun başlangıcı oldu... Raymond 1984 yılında My Child's Destiny adında bir çocuk mağazını kurdu. Ama Victoria'nın büyüsü onun için bozulmuştu artık. Firma iki yıl sonra iflas etti.

Firma yılda 6 milyon dolar kazanıyordu. Tam bu sırada Raymond; Victoria's Secret'ı The Limited 'ın yaratıcısı olan Leslie Wexner'a sattı hem de 4 milyon dolar karşılığında. Bu onun için sonun başlangıcı oldu... Raymond 1984 yılında My Child's Destiny adında bir çocuk mağazını kurdu. Ama Victoria'nın büyüsü onun için bozulmuştu artık. Firma iki yıl sonra iflas etti.
Günümüzün en çekici ve fantastik iç giyim markası olan Victori's Secret'ın yaratıcısının cesedi köprüden atladıktan tam 1 hafta sonra San Francisco Körfezi'nde bulundu. Ölümüne ilişkin aralarında Raymond'ın farklı tercihlerinin de bulunduğu bir çok iddia ortaya atıldı. Ancak Roy Raymond'ın ölümü bir sır olarak kaldı.
Ama firma Raymond'dan sonraki sahibi Leslie Wexner'a uğurlu geldi... Zaten zengin olan Wexner defalarca dünyanın en zengin işadamı seçildi.

Victoria's Secret moda dünyasındaki mankenler için de eşine az rastlanır bir basamak. Bir kez bile olsa bu firmanın defilesine çıkmak ya da kataloglarında yer almak diğer güçlü firmaların dikkatini çekmenin ve yılda milyonlarca dolar kazanmanın garantisi.. Ama firmanın yüzü olmak hiç de kolay değil. Sadece güzellik yetmiyor. Bundan fazlası gerekli.Öncelikle firmaya manken olabilmek için en az 1.76 cm boyunda olmak gerekli.18 yaşından küçük 30 yaşından büyük olmamak gerekli. ABD vatandaşı olmak ya da ABD'nin eyaletlerinden birinde oturma iznine sahip olmak aranan koşullardan.İngilizce okuyup konuşabilmeli, sağlığı mükemmel olmalı.Victoria's Secret magazaları ya da firma ortaklarından hiçbiriyle ilişkisi olmamalı.Victoria's Secret adına çalışan mankenleri ince eleyip sık dokuyarak seçiyor ama onları da kelimenin tam anlamıyla ihya ediyor









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder