13 Şubat 2011 Pazar

Dijital Fotoğraf Makineleri Önerileri


Selamlar.


Blog sayfasından facebook hayran sayfasından ve özel e-postadan sürekli bana makine tavsiyesi ile ilgili sorular geliyor.Bunlara hızlı bir şekilde olamasa da cevap vermeye çalışıyorum.Bu yüzden şimdi size en son çıkan ve beğenimi kazanmış bir
kaç adet dijital fotoğraf makineleri özellikleri ile birlikte tanıtacağım.


Yine sorularınız olur ise sorularınızı cevaplayabiliriz.


Sevgilerimle.



NikonNikon D7000 ön inceleme :

Nikon
, Dxxx ürün serisini yeni bir dijital SLR modeli olan Nikon D7000 ile genişletiyor. Bu ürün serisi D3100, D5000 ve şimdi de Nikon D7000 gibi gayet hoş modellerden oluşuyor. Gelecekteki modelin ismi de muhtemelen Nikon D9000 olacaktır... Tamamen yepyeni bir DSLR fotoğraf makinesi neslini temsil eden Nikon D7000 modeli Nikon D5000 ile D90 arasında bir konuma sahip; en azından fiyat etiketi açısından durum böyle. D90 modeli hâlâ bu fotoğrafın bir parçası; hiç olmazsa bir sonraki (Nikon D9000 ?) modele kadar fotoğraftaki yerini koruyor. Ciddi amatör fotoğrafçılara yönelik bir model olan Nikon D7000 Full HD 1080p video desteği ile video meraklılarına olduğu kadar yaratıcı çekimler yapmak isteyen fotoğrafseverlere de zengin ayar seçenekleri sunuyor.



Nikon D7000 inceleme
Dijital SLR fotoğraf makinesi pazarının hızla büyümesi, giriş seviyesi modeller olarak adlandırılan ya da ilgi çekici olmaları için birkaç güncellenmiş özellikle 'genişletilmiş' olan ürünlerin oluşturduğu bir nevi 'kırpılmış' DSLR fotoğraf makinelerinin adeta çılgınca büyümesi gibi bir görüntü oluşmasına neden oldu. Ancak dijital SLR fotoğraf makineleri alanında gerçek manada bir yenilik olmamıştı. Değişiklik ve yenilikler Micro Four Thirds, Sony Alpha NEX ve Samsung NX-serisi gibi sistem fotoğraf makinelerinde gerçekleşti. Dolaysıyla sorulması gereken soru; Nikon D7000 fotoğraf makinesinin bir inovasyon ürünü mü yoksa bir evrim mi olduğudur...





Nikon d7000 inceleme

Bir Sonraki Yazı : Dijital Fotoğraf Makineleri Önerileri 2


İnceleme - Nikon D7000 SLR fotoğraf makinesi
İlk izlenimlerimiz Nikon D7000 fotoğraf makinesinin bir evrim ürünü olduğu yönünde; çok sayıda yeni ve gelişmiş özelliğe sahip bir dijital SLR fotoğraf makinesi. Nikon D7000 tamamen yeni geliştirilmiş 16.2 megapiksel etkin çözünürlüklü bir DX-format CMOS görüntü sensörüne sahip. Mevcutlara göre çok daha hassas olan bu yeni görüntü sensörü ISO 100 - ISO 6400 değer aralığı sunuyor ve bu ışık hassasiyet değerleri ISO 25,600 seviyesine yükseltilebiliyor.
inceleme Nikon D7000

16,2 megapiksel Nikon D7000 DSLR fotoğraf makinesi
Nikon firması son dönemde duyurduğu D3100 ve yeni tanıttığı Nikon D7000 modelleri ile dijital fotoğraf makinesi ürün serisinde yeni bir trend oluşturuyor. Bunu etkin piksel çözünürlüğünün açık şekilde arttırılmasından anlıyoruz. Şu an için ortaya çıkan durumda; amatör serisindeki Nikon DSLR fotoğraf makineleri 10 - 16 megapiksel, yarı profesyonel ve profesyonel dijital SLR fotoğraf makinelerinin neredeyse tümü 12 megapiksel ve D3X modeli de 24 megapiksel çözünürlüğe sahip. Beklentiler, profesyonel ürün serisinde de bir değişim yaşanacağı yönünde. Bu değişimin sene sonundan önce gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini hep birlikte göreceğiz.
D7000 inceleme

Nikon D7000 Expeed 2 görüntü işlemcisi
Nikon'un yeni modelinin 16 megapiksel çözünürlüğündeki görüntüleri yeni ve yüksek hıza sahip EXPEED 2 işlemci tarafından işleniyor. Nikon D7000'in kalbini oluşturan bu güçlü görüntü işlemcisi karmaşık hesaplama işlemlerinin altından kalkıyor. Cihazda böyle bir güç kaynağı boşuna kullanılmamış; bu görüntü işlemci sadece yüksek çözünürlüklü fotoğraflarla uğraşmıyor aynı zamanda Nikon D7000'in Full HD (1080p) çözünürlükte video kayıt desteği sunmasını da sağlıyor. Fakat, video kayıt ve video kamera sektörü açısından bakıldığında hâlâ uzmanlaşılması gereken noktalar var ve tüm yaratıcı üretimlerin de bu sektörden çıktığını görüyoruz. İlk başlarda video kayıt fonksiyonlu dijital SLR fotoğraf makineleri konusunda pek çok eleştiri yapılmıştı ancak artık bu eleştiriler HD kalitesindeki video görüntülerin ışığında gittikçe zayıflıyor.
Nikon D7000 fotoğraf makinesi

Nikon D7000 SLR ile fotoğraf ve video çekimi
Nikon D7000 dijital SLR fotoğraf makinesi amatör fotoğrafseverleri Full HD çözünürlükte video kayıt konusunda adeta kışkırtıyor. Her ne kadar fotoğraf çekimindeki kadar hızlı olmasa da sürekli otomatik netleme özelliği video kaydetme işlemlerini çok daha kolay hale getiriyor. Video görüntüler MPEG4 H.264 sıkıştırma formatında kaydediliyor ve video kayıt esnasında harici stereo mikrofon da kullanılabiliyor. Nikon D7000 ile ciddi anlamda video kayıt yapmayı düşünüyorsanız harici mikrofon kullanma olanağını göz ardı etmemenizi öneririz.
Nikon d7000 resimleri

Nikon D7000 ve dâhili video programı
Video kayıt işlemlerini ciddi anlamda yapan kullanıcılar görüntüler üzerindeki işlemleri özel video düzenleme programları ile gerçekleştirirler. Ama bu modelde amatör kullanıcılar açısından bu işlemleri daha hızlı ve daha basit yapmanın bir yolu mevcut. Nikon D7000 dijital SLR fotoğraf makinesi kendi bünyesi içerisinde özel görüntü düzenleme yazılımına sahip. Bu yazılım sayesinde video görüntüler üzerinde dilediğiniz işlemleri hızlı şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz. Nikon D7000'in bu dâhili yazılımı daha ciddi düzenleme işlemleri için yeterli olmasa da geniş bir kullanıcı kesiminin ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitede etkili çözümler sunabilir.
Nikon d7000 flaş

Nikon D7000 SLR ile fotoğraf çekimi
Nikon D7000 yarı profesyonel bir DSLR olarak tanımlanmayabilir ancak cihaz şaşırtıcı ve etkileyici teknik özelliklere sahip. Nikon D7000'in görüntüyü yaklaşık %100 oranında aktaran ve 0.94 yakınlaştırma yapan bir optik vizörü bulunuyor. Bu, fotoğraf çekimleri açısından oldukça lüks ve hoş bir özellik. Fotoğraf makinesinin detayları tipik Nikon çizgilerini taşıyor. Nikon D7000 sağlam, detayları iyi düşünülmüş ve kuma, toza ve rutubete dayanıklı bir fotoğraf makinesi. Sert çalışma koşullarına dayanıklı olarak tasarlanan Nikon D7000 DSLR fotoğraf makinesinin deklanşörü 150,000 çekim yapabilecek şekilde üretilmiş.
nikon d7000 incelemeler

Nikon D7000 refleks fotoğraf makinesi ile netleme
Nikon D7000 dijital refleks fotoğraf makinesinin AF otomatik netleme sistemi tamamen yenilenmiş. 39 noktaya netleme yapan bu AF sistemin merkezinde 9 adet cross tip sensör bulunuyor. Bunun sonucunda hassas ve hızlı bir netleme elde ediliyor. Bu otomatik netleme performansı saniyede 6 kare High Speed yüksek hızda seri çekim modu için de geçerli. Böylesi yüksek bir seri çekim performansı hızlı nesnelerin ve bu tür sahnelerin zamanında fotoğraflanması için yeterli oluyor.
d7000 incelemeler

Nikon D7000 ve 170˚ görüş açılı 3 inç monitör
Nikon D7000 dijital SLR fotoğraf makinesinin yüksek çözünürlüklü monitörü 3 inç büyüklüğünde ve 170 derece görüş açısına sahip. Ayrıca monitörde çekimi yapılan fotoğraf karesini canlı ön izleme imkânı sunan Live View fonksiyonu bulunuyor. Cihaz Live View modunda kontrast tespitli AF otomatik netleme de yapabiliyor. Nikon D7000 fotoğraf makinesinde diğer fonksiyonların yanında standart kontrast AF otomatik netleme ve yüz algılama destekli kontrast AF otomatik netleme özellikleri de mevcut. Geliştirilen yüz algılamalı AF özelliği 0.08 saniye gibi kısa bir süre içerisinde fotoğraf karesinde 35 kişiye kadar insan yüzünü tespit edebiliyor. Bu insan gözünden daha hızlı bir performans. Bu nedenle de etkili bir yardım olarak değerlendiriliyor.
Nikon d7000 fotoğrafları

Nikon D7000 ve SDXC hafıza kartı desteği
Nikon D7000 ile çekilen dijital fotoğraf ve video görüntüler SD hafıza kartlarına kaydediliyor. Nikon D7000 fotoğraf makinesi SD, SDHC ve en son nesil SDXC hafıza kartlarını destekliyor. SDXC hafıza kartları şu an için minimum 48 GB veri depolama kapasitesi sunuyor. Bu kapasitenin önümüzdeki seneler içerisinde katlanarak artıp sonuçta 2TB gibi etkileyici seviyelere ulaşması bekleniyor. Nikon D7000 fotoğraf makinesinin çift hafıza kartı yuvası son derece kullanışlılık sağlayarak aynı anda iki hafıza kartı kullanma imkânı sunuyor. Böylelikle dijital fotoğraflarınızı bir karta ve Full HD kalitesindeki video görüntülerinizi de diğer hafıza kartına kaydedebiliyorsunuz. Ya da JPEG formatlı fotoğrafların bir karta ve NEF (Nikon'un RAW formatı) formattaki fotoğrafların da diğer karta otomatik olarak kaydedilmesini tercih edebiliyorsunuz. Buna ek olarak, D7000 fotoğraf makinesini, hafıza kartı yuvalarından bir tanesinin verilerin yedeklenmesinde kullanılmasını da sağlayacak şekilde ayarlayabiliyorsunuz.
D7000 Nikon fotoğraf makinesi

İddialı amatör fotoğrafseverler için Nikon D7000 fotoğraf makinesi
Nikon D7000 iddialı amatör fotoğrafseverler açısından çok ilginç özellikler içeren bir dijital SLR fotoğraf makinesi. Nikon D7000 zengin ayar seçeneklerinin yanında yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ve Full HD video kayıt özelliğine sahip. Nikon D7000, giriş seviyesi dijital SLR fotoğraf makinesi sahiplerinin ve tutkulu bir kompakt fotoğraf makinesi kullanıcısıysanız ve tutkularınızın peşinden gitmek istiyorsanız tam terfi etmek isteyeceğiniz türden bir ürün. Nikon'un ürün yelpazesinde stratejik bir konuma sahip olan Nikon D7000, yeni bir Nikon dijital SLR fotoğraf makinesinin fotoğrafseverlere sunması gereken ne varsa hepsine sahip.
Nikon DSLR fotoğraf makinesi




Nikon D7000 dijital SLR fotoğraf makinesi :
 Nikon'un yeni dijital SLR fotoğraf makinesi Nikon D7000 sıra dışı görüntü kalitesi, dayanıklılık ve yüksek performans gibi özellikleri sağlam ve taşıması kolay bir gövde yapısında bir araya getiriyor. Nikon D7000 dijital SLR fotoğraf makinesi yeni geliştirilmiş 16.2 megapiksel efektif çözünürlüklü Nikon DX format CMOS görüntü sensörü gibi üstün görüntü kalitesi sağlayan yeni özellikleri bünyesinde barındırıyor. Cihazın yeni EXPEED 2 görüntü işlemcisi ise yüksek görüntü kalitesi, yüksek işlem gücü ve çeşitli fonksiyonların aynı anda daha hızlı gerçekleştirilmesini sağlıyor. Nikon D7000 profesyonel dijital SLR fotoğraf makinesinin standart ISO 100 - 6400 ışık hassasiyet değerleri ISO 25,600 seviyesine dek arttırılabiliyor.






Nikon D7000 profesyonel dijital SLR fotoğraf makinesi
Nikon Avrupa Ürün Müdürü Jordi Brinkman'ın yeni Nikon DSLR modeli ile ilgili görüşleri şöyle: "Heyecan verici yeni modelimiz Nikon D7000 fotoğrafçılığa olan tutkularını daha yaratıcı güçler sunan daha gelişmiş özelliklere sahip bir model ile ilerletmek isteyen dijital SLR fotoğraf makinesi kullanıcıları için ideal bir ürün. Yeni Expeed 2 görüntü işlemcisine, AF otomatik netleme sistemine ve poz ölçümleme sistemine sahip olan Nikon D7000 profesyonel fotoğraf makinesi üstün performans özelliklerini son derece sağlam bir gövde yapısında bir araya getiriyor. Kısacası Nikon D7000 fotoğrafseverlerin bekleyecekleri tüm özelliklere sahip bir DSLR fotoğraf makinesi." 

D7000

Nikon D7000 magnezyum alaşımlı gövde
Nikon D7000'in Cam Pentaprizma Vizörü görüntüyü yaklaşık %100 oranında aktarıyor ve 0.94x yakınlaştırma ile hassas bir görüntüleme ve netleme imkanı sağlıyor. Nikon D7000 fotoğraf makinesinin 1/8000 saniye çeki hızına sahip deklanşörü testlerde 150,000 kullanım sayısına ulaşmış. Cihazın üst ve arka kısımlarında magnezyum alaşımlı malzeme kullanılmış ve toz ile rutubete karşı ek yerlerinde koruma sağlanmış. 
Nikon D7000 SLR

Nikon D7000 bellek kullanımı
Bellek kullanımı konusunda Nikon D7000 dijital SLR fotoğraf makinesinde çift SD hafıza kartı yuvasına yer verilmiş. Böylece fotoğrafseverler ilave bir veri depolama kapasitesine sahip olarak fotoğraf ve video kaydetmede son derece esnek davranma özgürlüğüne kavuşuyorlar. İki hafıza kartı yuvası sayesinde farklı dosya formatındaki fotoğraflar ayrı ayrı kaydedilebiliyor. 

Nikon D7000 DSLR

Nikon D7000 yeni AF otomatik netleme sistemi
Nikon D7000 fotoğraf makinesinin 39 noktaya odaklama yapabilen geliştirilmiş yeni AF otomatik netleme sistemi merkezindeki cross-tip sensörleriyle çekimi yapılan nesne fotoğraf karesinin neresinde olursa olsun en keskin netlikte görüntüler elde edilmesini sağlıyor. 

D7000 Nikon

Nikon D7000 SLR ile Full HD kalitesinde video kayıt
Nikon D7000 profesyonel dijital SLR fotoğraf makinesi özel video kayıt butonu aracılığıyla full hd kalitesinde (1080p) video görüntüleri kolaylıkla kaydetme imkanı tanıyor. Cihazın AF-F özelliği video kayıt esnasında sürekli netleme sağlıyor. Video görüntüler MPEG4 AVC/H.264 sıkıştırma formatında kaydediliyor ve stereo mikrofon girişi ile de kaliteli ses elde ediliyor. Kullanıcılar Nikon D7000 fotoğraf makinesinde bulunan video düzenleme özellikleri sayesinde video görüntüler üzerinde çeşitli temel işlemler de kamera bünyesinde gerçekleştirebiliyorlar. 

D7000 DSLR

Nikon D7000 aksesuvarları
Nikon firması D7000 modelinin yanı sıra zengin özellikli ve kullanımı kolay yeni Speedlight SB-700 flaş birimini de tanıttı. Nikon SB-700 flaş birimi kullanıcının çekimi gerçekleştirdiği sahne üzerinde kontrolü eline almasını ve profesyonel görünümlü görüntüler elde etmesini sağlayacak aydınlatma koşulları sağlıyor.

Nikon D7000 dijital SLR özellikleri
• Geliştirilmiş yeni Nikon DX-format 16.2 megapiksel çözünürlüklü CMOS sensör
• EXPEED 2 görüntü işlemci
• 25,600 değerine yükseltilebilen ISO 100-6400 ışık hassasiyeti
• Yeni 2,016-piksel RGB ölçümleme sensörü
• 39 alana netleme yapabilen yeni AF otomatik odaklama
• Görüntüyü yaklaşık %100 yansıtan Cam Pentaprizma Vizör
• Magnezyum alaşımlı malzeme kullanılan sağlam gövde yapısı
• Full HD High Definition kalitesinde stereo sesli video kayıt
• HDMI bağlantı
• Live View canlı ön izleme
• Yüz tanıma 

Nikon D7000 fotoğraf makinesi

Nikon D7000 fotoğraf makinesi özellikleri
• 1/8,000 sn çekim hızı, 150,000 deklanşör basımı
• 7.5 cm (3 inç) büyüklüğünde 920k TFT LCD ekran
• Çift SD hafıza kartı kullanımı
• Saniyede 6 kareye varan yüksek seri çekim hızı
• Gelişmiş izleme özellikleri
• Kamera bünyesinde rötuş fonksiyonları
• Ten tonları ve renk kontrolü
• Expeed 2 geliştirilmiş görüntü işlemci
• Ücretsiz Nikon ViewNX 2 yazılımı
• Zengin Nikkor objektif desteği
• EN-EL15 şarj edilebilir batarya kullanımı 

D7000 SLR

Nikon D7000 incelemesi ve satış fiyatı
Nikon D7000 dijital SLR fotoğraf makinesi 29 Ekim 2010 tarihinden itibaren sadece gövde olarak 1,189 Euro ve 18-105 VR objektif içeren kit 1,399 Euro tahmini fiyat ile satışa sunuluyor. Nikon D7000 dijital SLR fotoğraf makinesinin test örneği elimize ulaştığında yüksek çözünürlüklü test fotoğrafları eşliğindeki kapsamlı bir Nikon D7000 DSLR incelemesini sizlere sunacağız




  
Nikon D7000 Digital Camera
Nikon D7000 Digital Camera
Print Digital Camera Specifications
Acer

User review rating: Nikon D7000
MarkaNikon
ModelD7000
Çözünürlük16.90 Mpixel
Maksimum çözünürlük4928x3264
Minimum çözünürlük2464x1632
Sensör boyutları23.6x15.6mm
Sensör tipiCMOS
Optik Zoomn/a
Odak uzaklığı çarpanı1.5
Geniş açı zoom (mm)n/a
Tele zoom (mm)n/a
Dijital zoomn/a
Otomatik odaklamaEvet
Manuel odaklamaEvet
Odak uzaklığı (cm)n/a
Makro odak uzaklığı (cm)n/a
Flaş modları
anti red-eye
auto
fill in
off
rear curtin
slow flash
Bellek türü
SDHC
SDXC
Secure Digital
ISO oranıauto, 100 - 6400
Diyafram önceliğiEvet
Geniş açı minimum diyaframn/a
Geniş açı maksimum diyaframn/a
Telefoto minimum diyaframn/a
Telefoto maksimum diyaframn/a
Çekim hızı önceliğiEvet
Minimum çekim hızı (sn)30
Maksimum çekim hızı (sn)1/8000
Seri çekim (kare/sn)6



Dahili flaşEvet
Harici flaşEvet
Harici flaş türüHot-shoe
Metrajlama
3D Matrix metering II
Centre weighted
Spot
Pozlama telafisi
-5EV - +5EV with 1/3 or 1/2 step
Beyaz ayarı
Auto
Cloudy
Flash
Fluorescent
Incandescent
Shade
Sunny
User Set Color Temperature
Video çekimiEvet
Sesli video çekimiEvet
Maksimum video çözünürlüğü1920x1080
Minimum video çözünürlüğü640x424
Kare sayısı (kare/sn)30
Ses kayıtEvet
Optik vizörEvet
Elektronik vizörHayir
LCD ekranEvet
LCD ekran boyutları3-inch
LCD çözünürlüğü (piksel)921,000
Kendi kendine çekimEvet
USB bağlantısıUSB 2.0 Hi-Speed
Video çıkışıEvet
FirewireHayir
BluetoothHayir
Resim formatı
JPEG
NEF
NEF - JPEG
Pil-Batarya türü
Li-Ion
Ağırlık690g.
Boyutlar (mm)132x105x77
http://emrahicten.blogspot.com/2011/02/dijital-fotograf-makineleri-onerileri-2.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder