20 Eylül 2012 Perşembe

iOS 6 Sizlerle...





iOS 6 indirilmeye sunuldu! İşte yenilikler

Apple iOS 6'yı resmen indirmeye sundu. İşte tüm yenilikler ve fazlası...


iOS 6 indirilmeye sunuldu ve milyonlarca Apple kullanıcısı onu iPhone'larına, iPad'lerine kurmaya başladılar. iOS 6, 200'ün üzerinde yeni özellikle geliyor. Ancak bu özelliklerin çoğu kullanıcıya ilk bakışta görünen değişiklikler değiller.
Mobil işletim sisteminin ana arayüzü genel olarak aynı. Ancak yeni indirdiğiniz uygulamalar, siz onu ilk kez çalıştırana dek "yeni" işaretini taşıyorlar. Standart dock, klasörler ve sayfalar eskisi gibi, simgeleri Android' deki gibi aralarında boşluk vererek düzenlemeniz hala mümkün değil.
Weather ve Stocks uygulamalarında yapılan görsel güncellemeler dikkat çekiyor. Ancak bu uygulamalarda işlevsel bir yenilik yok. Music uygulaması artık beyaz bir arayüze sahip. iTunes ve App Store'un da görünümü yenilenmiş. Değişiklik, uygulamaları daha iyi veya daha kötü yapmaktan çok, onları birbirine uyumla hale getirmiş. Uygulamalarınızı güncellerken parola girmenize de artık gerek yok. Newsstand uygulaması ise olduğu gibi duruyor.
iOS 6'da Google Maps yok...

Apple, bildiğiniz gibi iOS 6'da Google Maps'i bırakıyor ve kendi haritasını kullanmaya başlıyor. Apple'ın Maps'i uydu fotoğrafları, rota planlama gibi geniş özelliklere sahip, ancak yer isimlerinde Google Maps'in gerisinde kalıyor. Yol tarifleri hakkında şu anki yön panelini sola sürükleyerek yorum yazabilmeniz, hoş bir özellik.
Yeni 3D manzara görünümü Flyover ise aslında 3D ızgaraya yerleştirilmiş 2D görüntülerden oluşuyor ve bazı yerlerde 3D binalar eklenmiş. Bununla birlikte bazı kullanıcıların Google'ın StreetView'unu tercih edebileceğini söyleyebiliriz.
Siri ise artık daha çok sinema ve restoran adı biliyor ve sporla daha çok ilgili. Apple'ın videolu görüşme markası FaceTime ise artık 3G üzerinden de çalışıyor.
iOS 6 ile beraber uygulamalar, Facebook hesabınıza erişmek için bir kez izin istiyorlar ve uygulamalar içerisinden Facebook'a içerik gönderebiliyorsunuz. Mail'deki yeni VIP posta kutusu, önem verdiğiniz e-postaları ayrı bir kutuda biriktirebiliyor. VIP'ler iCloud üzerinden eşitlendiği için Mac OS X'de de VIP listesinde görünüyorlar.
Safari'deki yeni sekme eşitleme özelliği, web tarayıcı sekmelerinizi diğer cihazlarınızla paylaşmanıza izin veriyor.iPad, iPhone ve Mac arasında sıkça geçiş yapıyorsanız, bu işlevi faydalı bulacaksınız.
PhotoStream ve diğer iOS 6 özellikleri

Bulut destekli fotoğraf kitaplığı PhotoStream sayesinde fotoğraflarınızı arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşabiliyorsunuz.Yeni panorama modu ise geniş açılı fotoğraflar oluşturmanıza izin veriyor.
Biletlerinizi depolamaya yarayan Passbook uygulamasını kullanabilmeniz için, uçaklar, sinemalar, tiyatrolar gibi yerlerin onu desteklemesi gerekiyor.
iOS 6'nın "Do Not Disturb" ("Rahatsız etme") işlevi ile gelen çağrıları belirli saatlerde susturabiliyorsunuz. Belirli kişilerin aramalarına her zaman izin vermeniz mümkün.
Kilit ekranında çağrıları yönetmeye yönelik bazı yenilikler var. Bir çağrı geldiğinde "cevap vermek için kaydırın" denetiminin yanında bir telefon simgesi görünüyor. Bu simgeyi yukarıya doğru sürüklediğinizde şu ek seçenekler görünüyor: çağrıyı reddetme, kısa mesaj ile cevaplama veya geri aramak için hatırlatıcı ekleme.
iPad ise sonunda bir saat uygulaması olan Clock'a kavuşuyor.
iOS 6'da çok sayıda faydalı yenilik var, ancak bu yeniliklerin yankı uyandıracak büyük yenilikler olduğunu söylemek güç. Apple'ın Maps uygulaması üzerinde biraz daha çalışması gerekiyor. Passbook ise bizce gelecek vaad ediyor.
iOS 6 kurulumu nasıl yapılır?

Apple'ın yeni mobil işletim sistemi iOS 6'yı dün yayınladı. iOS kullanıcıları cihazlarına yeni sürümü güncellemeye başladılar. Bu yeni güncelleme ile birlikte yenilikler ve düzeltmeler yapılacak.

iOS 6 güncellemesini Apple'ın bazı cihazları alacak. Bu cihazlar şu şekilde:
iOS 6 uyumlu iPhone: iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5 (iOS 6 ile birlikte)
iOS 6 uyumlu iPad'ler: iPad 2, yeni iPad (üçüncü nesil)
iOS 6 uyumlu iPod touch: iPod touch (4. nesil), iPod touch (5.nesil iOS 6 ile birlikte)
Aşağıdaki cihazlar iOS 6'ya yükseltilmeyecek:

Orijinal iPhone, iPhone 3G, orijinal iPod touch, iPod touch 2. nesil, iPod touch 3, orijinal iPad.
iOS 6 yükseltmesi için iki yol bulunuyor, WiFi üzerinden veya iTunes ile yüklenebilir. Eğer cihazınız iOS 5 veya üstünü çalıştırıyor ise ower-the-air güncelleştirmesine gerek kalmadan direk iOS 6 güncelleştirmesi mümkün olacak.  Eğer sizin firmware iOS 4.x ise iTunes'e bağlanarak yükseltmeyi gerçekleştirebileceksiniz.

Eğer yazılım güncelleme bölümünde bir yazılım güncellemesi cihazınız için kullanılabilir olduğunu belirten bir pop-up penceresi görmüyorsanız, ayarlar bölümünden bakmanız gerekecek.
iOS 6'yı güncelleştirmek için karşıdan yükle butonuna tıklayın. Daha sonrada yükseltmenin başlaması için yükle butonuna tıklayın.

iOS 6 yükseltmesine başlamadan önce iCloud veya iTunes aracılığı ile cihazınızı yedeklemenizi gerekir. Yükleme esnasında bir şeylerin yanlış gitme ihtimali düşüktür ancak böyle bir durum olduğunda fotoğraf, dosya ve video gibi verilerinizi kaybedebilirsiniz.
iOS 6 güncelleştirmesi birkaç yüz megabayt olacak gibi. Siz iPhone, iPod Touch veya iPad'inize kendi adaptörünü takın. Çünkü yükleme esnasında en az yüzde 50 pil gücü olması gerekiyor.

iTunes üzerinden iOS 6 kurulumu:

Eğer daha önce iOS 5.0 sürümünü kullanıyorsanız iTunes çalıştıran bir bilgisayara cihazınızı bağlamanız gerekiyor. Bilgisayarınıza iPhone, iPad veya iPod touch bağlamadan önce iTunes'in en son sürümü (şu anda 10.7) güncellemeniz gerekmektedir. Bunu yapmak için, iTunes başlatın ve yardım menüsünden güncelleştirmeleri denetleyi tıklatın.


ITunes 10.7 güncelledikten sonra, cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın. Cihazınızı bağladıktan sonra bir yazılım güncelleştirmesi kullanılabilir olduğunu söyleyen bir mesaj görüntülenecek. Eğer bu mesajı görmüyorsanız, soldaki aygıtlar listesinde hangi cihazı kullanıyorsanız iPhone, iPad veya iPod touch üzerinde tıklatın ve sonra güncelleştir denetle düğmesini tıklatın.

Yükseltme işlemi tamamlanmadan önce cihazınızın bağlantısını olup olmadığından emin olun ve ondan sonra güncellemeyi indirin ve yükseltin.
Şebeke üzerinden ya da iTunes üzerinden güncelleme yaptıktan sonra, iOS cihazınız iOS 6 yüklendikten sonra yeniden başlayacaktır.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder