5 Eylül 2012 Çarşamba

Yeni iPhone Tanıtım Lansmanı 12 Eylül’de


Apple bugün nihayet, uzun zamandır beklenen yeni iPhone’un tanıtım lansman tarihini 12 Eylül olarak açıkladı. Bu da zaten uzun süredir konuşalan ve beklenen bir tarihti. Bu lansmanda Apple’ın yeni iPhone’u tanıtması ve şu ana kadar gizli tuttuğu iOS 6′ya ait bazı özellikleri de açıklaması bekleniyor. (Apple geçmiş lansmanlarda da iOS 5 ve iOS 4′e ait bazı özellikleri en sona saklamış ve yeni iPhone modellerini tanıtırken açıklamıştı)
Bu arada aşağıdaki lansman davetiyesinde farkettiğiniz üzere bir 12 Eylül tarihi ve 12 rakamının gölgesi şeklinde bir 5 rakamı yer alıyor. Bu da yeni cihazın adının iPhone 5 olmasını güçlendiriyor.

Bu arada Türkiye saati ile 20:00′da San Francisco’da olacak lansmanı, Apple’ın yine canlı olarak yayınlaması beklenmiyor. Fakat biz kardeş blogumuz Sihirli Elma ile birlikte öncekilerde olduğu gibi lansmanı canlı olarak sizlere aktarmaya çalışacağız, etkinliğe katılacak yabancı siteler üzerinden.
Bu arada aşağıda da, çok geleceğini düşündüğüm soruların bazılarının da cevaplarını paylaştım :)
  • Henüz yeni iPhone’un ne zaman satışa başlayacağı ya da iOS 6′nın resmen dağıtılacağı ile ilgili bir bilgi yok. Bu tarihler 12 Eylül’de açıklanacaktır. Fakat dedikodulara göre yeni iPhone’un Amerika satış tarihinin ve iOS 6′nın resmi çıkış tarihinin 21 Eylül olması bekleniyor.
  • Yeni iPhone’un Türkiye’de satışa başlanacağı ile ilgili ise dedikodu bile yok :) Geçmiş yıllara bakacak olursak tahminimce aralık ayını bulur.
  • Yeni iPhone’un satış fiyatı ile ilgili de bilgi yok. Fakat geçmiş yıllara ve modellere bakacak olursak yeni iPhone’un satış fiyatı, iPhone 4S’in şu an ki fiyatı ile aynı olur ve iPhone 4S’in fiyatı düşer. Tabii bu durumda iPhone 4′ün de fiyatı düşer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder